Van Ibiza naar Gibraltar#catamaran Chocolate Bay

Momenteel is de crew van Chocolate Bay de oversteek aan het doen van Ibiza naar Gibraltar.

De crew is de kapitein plus zijne maat Michel die ook kapitein is op hetzelfde jacht als het onze(PSV2 denk ik dat ze noemt) en ook geen 2 linkerhanden heeft dus hij is wel nuttig denk ik, merci Michel om toch mee te zeilen in uw drukke & hectische periode! En Alistair is een Engelse zeilvriend die in elke zin een mop verteld en hij is nog grappig ook dus ook tof om mee aan boord te hebben voor mijne man.

Zeilen met z’n 2(!s altijd leuker)

Mijne man heeft de voorbije weken alles alleen moeten doen dus ik was wel wat ongerust, en terecht want hij heeft toch een storm gehad dat er niemand aan boord of van boord kon, moeten vluchten uit een baai zodat hij niet op de rotsen of op het strand zou gegooid worden en daardoor is ons Pralinneke zijn touw was doorgesneden door een schroef tijdens het anker ophalen (zonder ankermeisje aah jaa).

Ons Pralinneke zal wel bang geweest zijn!

Dus ons Pralinneke los, anker nog niet los dus Marco wou erachter springen maar met golven van 2 meter in de baai en sterke stroming ben ik blij dat hij dat toch niet heeft gedaan. Wel ongeloofelijk hoe andere zeilers mekaar helpen, totaal onverantwoord is er dan een andere dinghi achteraan gegaan en heeft hem aan een boei kunnen vastmaken, oef, echt helden die mannen, die dingi ging regelmatig verticaal zodat Marco dacht dat ze er niet meer in zaten…

Kom nu op de catamaran Michel!

In de namiddag was de zee iets rustiger en Chocolate Bay is dan binnengevaren in de haven zodat Michel eindelijk aan boord kon(wegens het slechte weer moest hij een nacht op hotel).

De dag erna moest ons Pralinneke natuurlijk nog gehaald worden, dus Marco zijn flippers aan en toch die golven in (tzou ni waar zijn geweest als ik er was;), 500m zwemmen tot aan den dinghi was zwaar maar als em dan nog niet start omdat de batterij kapot is van al dat zout water is ni tof, dus Marco maakt ons Pralinneke los van de boei en begint naar de kant te roeien maar da was er gene:), terug naar die boei, pralinneke terug vast en de kapitein terug in het sop, blijven zwemmen blijven zwemmen…steendood mr veilig terug op Chocolate Bay geraakt.

Kom nu op de catamaran Alistair!

Ook Allistair is aangekomen dus omdat de wind redelijk goed zit vertrekken ze de dag erna om naar Gibraltar te zeilen, eerst de dinghi opgepikt, ging vlot nu, fair winds zou ik zeggen.

Vertrokken met halve wind , het zal een bumpy oversteek worden, ik zie op marine traffic dat ze richting Cartagena varen, waarschijnlijk gaan ze daar een stop houden, veel golven en veel wind denk ik, ik wacht op een telefoontje van mijn man vandaag, eens ze terug verbinding hebben zal hij mij direct wel bellen, mis hem zenne mn beereke!

Vandaag mijn gallery bijwerken op onze website, dat moest ik al lang doen, en dan naar mijn paardje, hopelijk regent het weer niet;), en vanavond naar het schoolbal van mn kleinste beereke. Whoep whoep!

Loving Katey.

Blijf op de hoogte van ons avontuur!

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
%d bloggers liken dit: