VERVOLG BLOG 2 ATLANTIC CROSSING

Het wordt nu toch wel spannend, het begon met de aankomst in Cabo Verde met veel wind, dus aanleggen met een catamaran moet je dan wel gewoon zijn , ervaren zeilers of niet, en ik was er niet bij dus oeioei:).

Naar de kliniek in Africa.

Ik ben altijd degene dat zaagt als er aangelegd wordt tegen de crew”vingers weg!!”, die kijken dan zo van jajaja, ik weet het nu al wel,(herkenbaar voor mn gasten?!:)) Dus bij het aanleggen in de haven met er een touw even los gemaakt worden en dan terug vast mr snel en toen gebeurde het, dat gaat zo snel een ongeluk dus Marco Belinni, onze flik uit Rome zn vingers staken er nog tussen en de kapitein geeft gas, twas geen schoon zicht tschijnt, 3 vingertoppen eraf en een beentje van 1 vingerkootje stak er wat uit(ik had bloederige details beloofd), dus vingertoppen oprapen en naar de kliniek met onze goedzak Marc, in Africa.. Maar hey…wat een proper kliniek en goeie chirurg die direct heeft geopereerd, enkele dagen later na een nazicht heeft hij groen licht gekregen om toch de oversteek mee te doen, anders had Marco hem niet mee kunnen nemen, hij zal wel zn spuitjes moeten zetten elke dag, daar kan onze kapitein wel tegen zenne, en onze flik ook hoop ik.

Stoute crew, zatte zwemmer.

Na een week zeilen op zee van Tenerife naar Caboverde en maar 1 pintje per dag mogen van de kapitein kunt ge u voorstellen hoe rap de crew op het terras zat bij aankomst;), en weten dat het na een paar dagen weer gedaan is voor een paar weken dus ge kunt u voorstellen dat; dat wel is mis kan gaan. 1ne had eerst zijne portefeuille lqten pikken en dan was het heel moeilijk om de passerel veilig op te lopen dus…plons! Onze goeie Marc heeft em er dan uitgehaald maar da was toch ni zo gemakkelijk en gewoon ne zatte eruit trekken is heel zwaar dus dan maar ons Pralinneke ingeschakeld, eind goed al goed, en maar denken dat onze kapitein dat niet weet, de kapitein weet en hoort alles guys!!

Sealux Zeilcruise ABC Eilanden

Vertrek in Caboverde naar Guadeloupe.

Ze zijn met 4 catamarans die samen de crossing doen, er er zijn er al 2 eerder vertrokken, bijna geen wind, dus Chocolate Bay besluit nog een dag te wachten op de wind, we zijn toch zeilers he! Maandag 2 december 2019 zijn ze dan ECHT vertrokken, met weinig wind,dus weinig golven, lekkere comfortabele start, veilig en geen stress voor ons bootje, ze gaan aan een gemiddelde snelheid van 5.9 knopen, effe uitgerekend dus dat zou 14.8 dagen onderweg zijn. Fair winds crew of Chocolate Bay, stay safe!

Morgen meer spannende onthullingen, wie weet:)

Loving Katey.

Blijf op de hoogte van ons avontuur!

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.
%d bloggers liken dit: